Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.
Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Emisiju Hrvatski radio za Banovinu možete slušati od 9:05.

Možemo li izgrađujući vlastitu duhovnost živjeti kao mirotvorci? Možemo li pomireni sa sobom i Bogom graditi bolje društvo? Koliko vjernici njeguju svoj duhovni život i kako reagiraju na aktualne crkvene i društvene teme? Sve je više vjernika koji osjećaju potrebu za duhovnom obnovom. Na koji način Centar za duhovnost Ignacije.hr odgovara na konkretne izazove i potrebe s kojima se vjernici susreću u životu? O ignacijanskoj duhovnosti u emisiji Susret u dijalogu od 10:05 govore koordinator Centra za duhovnost Ignacije.hr p. Tvrtko Barun i volonterka Centra Andreja Čondor.

Od 11:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.U današnjoj emisiji Umijeće odrastanja od 12:30 govorimo o razvoju psihološke otpornosti i terapiji igrom kod djece.

Glazbena škola Frana Lhotke u Sisku samo je jedna u nizu škola koje su teško stradale u razornom potresu. Učenici, profesori i ravnatelj škole su za emisiju Izvan okvira od 13:10 ispričali kako su, što im znači škola i zašto glazbu treba što prije vratiti u Sisak.

U Oporbenom zarezu gostuje predsjednik Mosta Božo Petrov. Obnova nakon razornog potresa, ali i smjernice strategije obnove Banovine, gdje je zapela obnova Zagreba, mjere protiv epidemije korone i njihovi učinci na gospodarstvo, kako se boriti protiv korupcije, zakonske inicijative Mosta, pripreme za lokalne izbore - dio je tema emisije koju od 15:30 do 16 sati na 1. programu Hrvatskog radija i 4. programu Hrvatske televizije uređuje i vodi Sanja Rabuzin-Pavić.


Po vašem izboru od 16:05 preslušavamo album Iznad oblaka pulske grupe Nola.

Klasični kroj od 18:15 posvećen je Josipu Kaplanu - glazbenom pedagogu, zborovođi i skladatelju čiju 25. obljetnicu smrti obilježavamo ove godine. Slušat ćemo neke od najljepših Kaplanovih skladbi - vokalna djela Dugo u noć i Galiotovu pesan, ulomak iz 2. gudačkog kvarteta koji nosi podnaslov istarske impresije, kao i iz Koncerta za violinu i orkestar.

Foto: Dario Njavro za HRT

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Željke Horvat Vukelja Gužva s mobitelom.
Emisija o pomorstvu, brodarstvu i drugim temama vezanim uz more Pomorska večer od 20:15 do ponoći realizira se iz HRT studija u Dubrovniku. Uz ostalo poslušajte: Od Svjetske pomorske organizacije Hrvatska će zatražiti uvrštenje među zemlje koja pomorce proglašava ključnim radnicima.


Foto: Dario Njavro za HRT

Ima li takva odluka deklarativnu ili stvarnu snagu i utjecaj ne tretman pomoraca? Kako će pomorci ove godine prijavljivati porez na dohodak? Dubrovački kapetan, Pavo Butijer dobio priznanje Svjetske pomorske organizacije za hrabrost u spašavanju na moru! Pelješčani ponosni - Vrhunsko zaštićeno vino Dingač točeno na inauguraciji novog predsjednika SAD-a Joea Bidena!Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 16 sati dnevni radijski show Drugi dio dana donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakidašnjeg života, kulture i pop kulture.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

U Okruglom stolu ponedjeljkom od 15:15 govorimo o razaranju zagrebačkog i banijskog prostora. Može li urbanističko resetiranje i drugačija graditeljsko-razvojna paradigma pomoći u rješavanju demografskih nevolja?Govorit će nam: dr. sc. Saša Poljanec Borić, znanstvena savjetnica u Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar. dr. sc. Luka Korlaet, docent na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i Nikša Božić, arhitekt i urbanist, predsjednik Odbora za urbanizam Hrvatske komore arhitekata.Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)

Novinarka Lucija i umirovljeni zatvorski čuvar Martin istražuju tužnu priču koju krije grob Bernarda Dukića, koji je počinio samoubojstvo u zatvoru Vukovšćak, nedugo nakon što je početkom devedesetih osuđen zbog financijskog inženjeringa. Dio je to 6. epizode dramske serije Počivali u miru koja je na rasporedu u 20:10.

Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.