Druga strana: Gospodarski oporavak počinje krajem ožujka?

13. siječnja na HRT - HTV4 u 21:10
Kako kratkotrajno liječiti financijske brige i ekonomsku anksioznost koja nam otežava svakodnevni život? Treba li strepiti od 2021.? Ili su COVID i potresi samo nesanica i kratkotrajno psihotično stanje koje će se istopiti sa zadnjim snijegom?

Neke nesigurnosti su rješive. Neke nisu. Prije godinu dana niste ni u snu mogli predvidjeti razmjere korone, hrvatske potrese, razorene Zagreb i Banovinu, lockdown, niti juriš Trumpovih birača na Kapitol. Sredinom godine gotovo nitko nije predviđao da će se Kina prva ekonomski oporaviti od pandemije.

Živimo u doba radikalne nesigurnosti za koju ne postoje odgovori u šprancama osiguravajućih društava niti u programima umjetne inteligencije. No, upravo to je ono što razlikuje snagu i sposobnost ljudske prosudbe od robota. Zato se za prognozu godine pred nama nismo oslonili na brojke nego smo u goste pozvali iskusnog analitičara Velimira Šonju. Gost tvrdi - oporavak počinje u ožujku.

Urednik i voditelj emisije je Željko Kardum.
Osim na Četvrtome programu Hrvatske televizije emisija Druga strana može se pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi, u čijoj se videoteci nalaze i sva emitirana izdanja.

Gospodarska emisija alternativa je ekonomskom i političkom medijskom mainstreamu i propituje je li sve baš onako kako vam se na prvi pogled čini.

Reprizno izdanje na rasporedu je u srijedu u 4:10 te u subotu u 15:35 na HTV 4.