Kriminalistička serija Zaljev

U petak 29. siječnja na Drugom programu HTV-a u ponoć prikazujemo 3. i 4. epizodu serije Zaljev.

Narednica Lisa Armstrong (Morven Christie) majka je dvoje djece i radi u policiji zapadnog Lancashirea kao časnica za vezu s obiteljima. Ona istražuje slučaj nestale osobe u Morecambeu. Kao policijska časnica za vezu s obiteljima, obučena je da se emocionalno ne veže uz neki slučaj. No, Lisi ubrzo postaje jasno da je osobno povezana s ovom prestrašenom obitelji.

U 3. epizodi nakon što glavni osumnjičenik Nick nestane, Lisa strahuje da je Sean umiješan u njegov nestanak. Pronalazak ključnog dokaza dovodi do brojnih novih teorija te policija odluči pomnije istražiti ostale članove obitelji Meredith. Abbie je sve više uvučena u Vincentov svijet i pritom sa sobom povlači i Sama. Za to vrijeme Sean, u želji da istjera pravdu, kreće opasnim putem.

U 4. epizodi Nick je ozbiljno ozlijeđen i leži u bolnici. Lisa mahnito traži Seana, a Med se osjeća sve više zanemarenim. Sean navede istražitelje da posumnjaju da Nick možda ima vitalne informacije o Holly i Dylanu pa oni očajnički iščekuju da dođe k svijesti. U međuvremenu, Rob pokušava napustiti online forum, ali uviđa da to nije tako jednostavno kao što se nadao. Sam pokušava ponuditi Abbie način kako da se riješi Vincenta. Lisa se potpuno usredotočila na istragu te je sve više uvjerena da Sean ima pravo kad tvrdi da Nick zna puno više nego što joj je rekao. No, jedino što može jest nadati se da će Nick preživjeti i da će saznati je li to istina.

U seriji THE BAY 1 glume Morven Christie, Jonas Armstrong, Tracie Bennett, Lindsey Coulson, Chanel Cresswell, Louis Greatorex, Adam Long, Daniel Ryan, Matthew McNulty.

Autori su scenarist Daragh Carville i Richard Clark. Seriju je odabrala Martina Rajšek.