Pogodi tko dolazi na večeru - drama

1. studenoga na HRT – HTV 2 u 20:05

Christina i Matt Drayton roditelji su 25-godišnje Joey koja sa sveučilišta dolazi kući na kraći odmor. Dovodi i gosta, svojeg zaručnika, prema njezinim riječima, iznimno inteligentnog, pametnog, uspješnog i šarmantnog liječnika. Roditelji su oduševljeni sve dok se ne pojavi crnac. Šokirani, oni ipak dolaze k sebi, a sve što je njihova kći rekla o njemu pokazuje se i više no točno. Njih dvoje, koji se namjeravaju uskoro vjenčati, od njih jedino traže blagoslov.


U američkoj drami GUESS WHO'S COMING TO DINNER iz 1967. godine glume Katharine Hepburn, Spencer Tracy, Sidney Poitier, Katharine Houghton, Cecil Kellaway, Beah Richards, Roy E. Glean. Redatelj filma je Stanley Kramer.

Pogodi tko dolazi na večeru gorka je komedija čiji je autor William Rose također i scenarist. Rose je nagrađen Oscarima za izvornu priču i scenarij, a Katharine Hepburn za glavnu žensku ulogu. Film je bio nominiran i za najbolji film, glavnu mušku ulogu (S. Tracy), sporednu mušku ulogu (C. Kellaway), sporednu žensku ulogu (B. Richards), najboljeg redatelja, montažu, glazbu i scenografiju.

To je posljednji film slavnog Spencera Tracyja. Zanimljivo je napomenuti kako kći Katharine Hepburn u ovom filmu glumi njezina nećakinja Katharine Houghton koja je po njoj dobila i ime.