Peti dan - nova sezona i komentator

25. rujna na HRT - HTV 3 u 21:25

Peti dan počinje s emitiranjem 11. sezone emisije.

Stalni termin je petak, 21 sat na Trećem programu, iznimno kasnije kada su neki prijenosi uživo kao večeras u 21:25.

Osim komentatora s kojima smo završili 10. sezonu, pridružuje nam se jedan novi komentator. Radi se o Matiji Štahanu.

Teme emisije su korupcija i nedjelja, a komentatori su Aleksandar Musić, Marijana Bijelić, Petar Mitrikeski i Matija Štahan.

Emisiju uređuje i moderira Gabrijela Perišić. Redateljica je Kamelija Čančarević.

Matija Štahan (Zagreb, 1992.), novinar je i publicist, a titulu magistra komparativne književnosti stekao je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Oglede o društvu i kulturi te književne i filmske kritike objavljivao je na više hrvatskih web-portala (Bitno.net, Arteist.hr, Narod.hr, Direktno.hr, Ideje.hr, Teleskop.hr te Moderna vremena info), kao i u emisijama Kozmopolis te Ogledi i rasprave Trećega programa Hrvatskoga radija.

Kulturno-kritičke priloge objavljuje u Vijencu Matice hrvatske i Republici Društva hrvatskih književnika. U Hrvatskoj i inozemstvu objavio je nekoliko znanstvenih radova s područja komparativne književnosti, a sudjelovao je i na više popularnih i znanstvenih skupova i tribina. Za kolumnistički rad dobio je Godišnju nagradu Hrvatskih novinara i publicista za 2018. godinu.

Repriza je na rasporedu u subotu u 9 sati na HTV3.

www.facebook.com/emisijapetidan/

petidan@hrt.hr

YouTube kanal HRT-a


* Mišljenja iznesena u emisiji nisu službena stajališta HRT-aNa multimedijskoj platformi HRTi uvijek možete pronaći nove emisije i arhivu zadnjih nekoliko sezona.