Suradnja HRT-a i Hrvatske vatrogasne zajednice


HRT i Hrvatska vatrogasna zajednica potpisali ugovor o ustupanju edukativnih filmova HVZ-a

Hrvatska radiotelevizija (HRT) i Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ) potpisali su danas na Prisavlju Ugovor kojim se uređuju međusobna prava i obveze u vezi s ustupanjem prava emitiranja (licencija) edukativnih filmova HVZ-a.

Ugovor su u ime HRT-a potpisali Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić i Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković u ime HVZ-a.

- Iznimno mi je zadovoljstvo što su HRT i HVZ danas potpisali novi ugovor zahvaljujući kojem će HRT i ubuduće na svim svojim platformama emitirati edukativne spotove i kratke filmove čija je svrha educiranje javnosti u sprječavanju nastajanja požara, kako na otvorenim, tako i u zatvorenim prostorima. Naime, HRT i HVZ već cijeli niz godina surađuju na tom projektu, to je izuzetno važno, a riječ je i o jednoj od funkcija HRT-a kao javnog servisa, rekao je Glavni ravnatelj. Dodao je i kako su HRT i HVZ i u situaciji katastrofalnog potresa u Zagrebu također bili na usluzi građanima te na visini zadatka.

 Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izrazio je zadovoljstvo suradnjom sa HRT-om.

- Hrvatska radiotelevizija u mnogome pomaže kada se dogode požari u smislu pravovremenog obavještavanja javnosti, kao i o potrebi brze evakuacije. Posebno zahvaljujem HRT-u na angažmanu za vrijeme potresa na području Grada Zagreba, HRT je u izvještavanju dao zaista veliki doprinos, posebno  vatrogascima i svim građanima kako bi se otklonile opasnosti. Nadam se daljnjoj suradnji dugi niz godina, naravno,  na dobrobit svih građana Republike Hrvatske., rekao je Slavko Tucaković.

Edukativni filmovi obrađivat će teme poput spaljivanja biljnog otpada, neodgovornog roštiljanja u prirodi, lokiranja vatrogasnih prilaza automobilima, opasnosti od božićnih lampica i prskalica, gomilanje otpada, korištenja vatrogasnih aparata, pravilnog dojavljivanja požara, požara u kuhinji, bacanja pepela u kontejnere te savjeta za najmlađe o protupožarnoj kulturi.

Potpisivanju ugovora bili su nazočni i Vjekoslav Bačić i Nina Francetić iz HVZ-a, te Renato Kunić, Bruno Kovačević i Eliana Čandrlić Glibota u ime HRT-a.