Mala bubnjarica - priča o špijunaži i međunarodnim intrigama

3. travnja na HRT – HTV 2 u 22:35 (12)

Serija Mala bubnjarica (Little Drummer Girl) temelji se na istoimenom bestseleru Johna le Carréa. To je strastvena ljubavna priča i triler koji će vas potpuno zaokupiti. Priča je jednako smiona sada kao što je bila kad je knjiga prvi put objavljena; to je prikaz svijeta u kojem su granice između junaka i zlikovaca te ljubavi i mržnje opasno nejasne.

Taj uzbudljivi triler događa se krajem sedamdesetih godina prošloga stoljeća i pratimo Charlie, mladu, vatrenu, ali neostvarenu britansku glumicu punu ideala. Na odmoru u Grčkoj ona upoznaje tajanstvenoga Beckera i on njezinu odlučnost stavlja na kušnju. Brzo postane jasno da je lažno prikazao svoje namjere i uvlači je u zamršene planove vrhunskoga špijuna Kurtza.

Charlie se upušta u zahtjevnu ulogu dvostruke agentice u "životnoj predstavi". No iako je prirodno nadarena za taj zadatak, neizbježno biva uvučena u opasni svijet dvoličnosti i kompromitirane ljudskosti. "Mala bubnjarica" isprepleće ljubav i mržnju, istinito i izmišljeno, ispravno i pogrešno te ispreda napetu i eksplozivnu priču o špijunaži i međunarodnim intrigama na najvišoj razini.

U 1. epizodi Charlie, vatrena i briljantna mlada glumica, u Grčkoj upoznaje tajanstvenog neznanca. Obavještajac Kurtz traži počinitelje bombaškog napada u Njemačkoj.

U 2. epizodi zagonetni Jose vodi Charlie u uzbudljiv obilazak Grčke. Kurtzova zamršena operacija nastavlja se dok se kompleksne niti dviju priča ne isprepletu. Kurtz Charlie obećava životnu ulogu i regrutira je za infiltriranje u opasnu ćeliju revolucionara.Charlie i Becker glume ljubavnike da bi njoj osigurali uvjerljivu priču i granica između glume i stvarnosti sve je manje jasna.

U glavnim ulogama su Alexander Skarsgard (Becker), Michael Shannon (Kurtz), Florence Pugh (Charlie), Amir Khoury (Michel), Charles Dance (Picton).

Scenaristi su Michael Lesslie i Claire Wilson, a redatelj Park Chan-Wook.