Specijalna emisija Studio 4 Covid-19 na HTV 4

Od ponedjeljka do petka na HTV 4 s početkom u 20:05 pratite novu emisiju "Studio 4 Covid -19" posvećenu koronavirusu u Hrvatskoj.

- Hrvatska radiotelevizija (HRT), u skladu sa svojom zakonskom zadaćom i ulogom javnog servisa u nas u ovim novonastalim okolnostima epidemije koronavirusa u Hrvatskoj od ponedjeljka 16. ožujka u 20:05, uvodi novu emisiju "Studio 4 Covid-19", posvećenu promptnom informiranju javnosti Nacionalnog kriznog stožera civilne zaštite, te u skladu s tim i novu koncepciju svojeg Četvrtog programa HTV-a (HRT-HTV 4). A ona, uz već ustaljene izravne prijenose konferencija za novinare i javnost kriznog stožera u 9 i 16 sati, te uz svoje uobičajene Vijesti na svaki puni sat programa, podrazumijeva i tu novu specijaliziranu informativnu emisiju, putem koje će svi građani RH dobivati sve najnovije točne informacije i upute kriznog stožera, objavio je danas Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić.- Specijalna emisija donosi večernji pregled najvažnijih događaja dana, vezanih za epidemiju koronavirusa u nas i u svijetu. Novinari i urednici IMS-a objedinjuju sve novosti o zdravstvenoj i sigurnosnoj situaciji, koja se mijenja iz sata u sat. Gostovanja stručnjaka, javljanja s terena... prepoznali smo potrebu javnosti da danonoćno bude upoznata s najnovijim informacijama, ali samo provjerenim i istinitim. Dodatni napor dokaz je naše predanosti da budemo referentno mjesto u hrvatskom medijskom prostoru za najbrže, istinite i provjerene informacije o krizi koja je zahvatila Hrvatsku i cijeli svijet, rekao nam je tom prigodom urednik Četvrtog programa HTV-a Dražen Miočić.
"Škola na Trećem" od ponedjeljka
Podrazumijeva se da HRT kao javni servis u ovoj kriznoj situaciji dopušta svim medijima slobodno prenošenje informacija koje su objavljene u svim našim informativnim emisijama HRT-a i na web stranici HRT-a.Dakako, uz navođenja HRT-a kao izvora informacija.Provjerene i točne informacije koje na HTV 4 donosimo svakih sat vremena u Vijestima, prijenose konferencija za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite, kao i specijalnu emisiju Studio 4 Covid-19 pratite i preko multimedijske usluge HRTi.