Moj dida je pao s Marsa

14. ožujka na HRT - HTV 2 u 16:30

Kakav je osjećaj sjuriti se iz svemira na Zemlju, upasti u ledenu rijeku ili voziti vjetrogon, saznat ćemo u filmu o neobičnim pustolovinama djevojčice Une i robota, izvanzemaljca Dode. Njihov je zadatak u manje od 24 sata spasiti Uninu djelomično izvanzemaljsku obitelj!

Film Moj dida je pao s Marsa nastao je prema motivima priče Moj dida je vanzemaljac Irene Krčelić. Film je prikazan na mnogobrojnim svjetskim festivalima.

U hrvatskom ostvarenju iz 2019., nastalom u režiji Marine Andree Škop i Dražena Žarkovića, glume Lana Hranjec, Ozren Grabarić (glas), Alex Rakoš, Nils Ole Oftebro, Petra Polnišova, Sven Barac, Tonka Kovačić.

U Puli je film 2019. osvojio Zlatnu arenu za vizualne efekte (Krsto Jaram, Michal Struss, Antonio Ilić, Goran Stojnić, MagicLab, Hommage) i Zlatnu arenu za kameru (Sven Pepeonik); na festivalu znanstveno-fantastičnog filma u Sydneyju 2019. Nagradu Brigitte Helm za najbolju glumicu u dugometražnom filmu (Lana Hranjec); na festivalu u La Pazu FICLAPAZ 2019. proglašen je za najbolji dugometražni igrani film.

Scenaristi su Irena Krčelić, Branko Ružić i Pavlica Bajsić, a urednica Maja Gregl.