Destinacija: Hrvatska, emisija o turizmu

25. rujna na HRT1 u 20.35

Destinacija: Hrvatska je dinamična mozaična emisija o turizmu koja otvara teme i postavlja jasna pitanja o stanju hrvatskog turizma, ali i njegovoj budućnosti. Turizam je sektor koji Hrvatskoj svake godine donosi milijarde eura i zato je važno o njemu govoriti polemički i uz relevantne, stručne goste, od čelnih ljudi Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice do poduzetnika, hotelijera, malih iznajmljivača, poljoprivrednika, do ostalih dionika domaćeg turizma.

Emisija se sastoji od rubrike vijesti, zatim slijedi uvodni prilog koji kratko najavljuje središnju temu emisije. Ona se zatim podrobnije obrađuje putem studijskog panela u kojemu sudjeluju ključni stručnjaci za pojedinu temu. U završnom dijelu emisije bavimo se aktualnom temom s terena.

Studijski panel u emisiji se prikazuje u skraćenoj verziji, a integralna snimka razgovora može se pogledati na Youtube kanalu emisije.

Središnja tema druge emisije je turističko zemljište. Doznajemo na koji način dolazi do problema suvlasničkih zajednica i kako se pitanje turističkog zemljišta može regulirati novim zakonom. Razgovor u studiju moderira Ana Muhar, a sudjeluju stručnjaci: Veljko Ostojić, predsjednik Hrvatske udruge u turizmu i bivši ministar turizma, Robert Pende, pomoćnik ministra turizma i Ivana Pavić, načelnica sektora za trgovačka društva Ministarstva državne imovine.

U emisiji pogledajte i priloge o nautičkom turizmu, značaju arhitekture za turizam, kao i razgovor s Eulogiom Bordasom, španjolskim stručnjakom za turizam i prvim čovjekom konzultantske kuće THL Consulting.
Produkcija: Hrvatska turistička zajednica