Los Caballeros - Mariachi Fiesta

31. prosinca/1. siječnja na HRT1 u 3.30

Mariachi Los Caballeros slavljeničkim su koncertom Mariachi Fiesta obilježili 20 godina iznimno uspješne karijere.

Prošlo je dvadeset godina od prvog nastupa u Zagrebu nakon kojeg mariachi Los Caballeros nisu ni sanjali da će s istim ansamblom proputovati Hrvatsku, Europu i Meksiko, interpretirajući mariachi glazbu na najbolji mogući način.

U svom bogatom koncertnom djelovanju bilježe i suradnju s brojnim svjetskim umjetnicima kao što su: Ramón Vargas, Plácido Domingo, Baltazar Juárez, Monika Leskovar, Stefan Milenković, Los Lobos i mnogi drugi.

U skladu sa specifičnostima toga zanimljivog stila intenzivno rade i na vlastitoj prepoznatljivosti i identitetu. Drugim riječima, stvaraju vlastite aranžmane a da pritom nimalo ne zapostavljaju tradicionalni mariachi stil po kojem su poznati i u Meksiku. Koliko su ondje cijenjeni, svjedoči podatak da se, u sklopu obilježavanja ove obljetnice, u meksičkoj produkciji o Caballerosima snimao dokumentarni film "Los Mariachis perdidos", u prijevodu zametnuti - izgubljeni mariachi.

Na koncertu se Caballerosima priključio njihov bivši član, trubač Ivan Kušelj iz Cavtata i jedanaestogodišnja violinistica Ines Turšić koja je nagrađena gromoglasnim aplauzom nakon otpjevane Adelite s Lukom Magdalenićem.
Program proslave 20 godina djelovanja ovih vrsnih glazbenika i pjevača sastavljen je od popularnih skladbi poput: Vaya con Dios, Adelita, Las Mananitas, Granada, kao i tradicionalnih sonova.

Los Caballeros ovu su posebnu prigodu podijelili sa svojom vjernom i oduševljenom publikom u prepunoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Mariachi na HRT-u, Si Senor!

Redatelj: Danko Volarić
Urednica: Snježana Nožinić