Novogodišnji program na Hrvatskoj televiziji

Hrvatska televizija (HRT – HTV) na svojim će četirima televizijskim programima za novogodišnje blagdane emitirati brojne prigodne sadržaje.

Gledatelje, među ostalim, očekuju novogodišnje izdanje popularne zabavno-glazbene emisije A strana, Novogodišnji kviz s Joškom Lokasom te vrijednim nagradama za najuspješnije, program za doček nove godine s Miroslavom Škorom u kojemu će se birati pjesma s kojom će gledatelji dočekati Novu godinu, a na rasporedu je i ciklus filmova o Harryju Potteru, ciklus animiranih i dječjih filmova, a maraton vrhunskih filmskih naslova do 7. siječnja i ove godine tradicionalno priprema Treći program Hrvatske televizije (HRT – HTV 3).

Prvi program Hrvatske televizije (HRT – HTV 1)

U novogodišnjoj noći gledatelje očekuje bogat zabavni program. U 20.05 na rasporedu je Novogodišnji kviz s voditeljem Joškom Lokasom. Natjecatelji će se moći javljati u emisiju uživo, odgovarati na pitanja o povijesti Hrvatske radiotelevizije, omiljenim emisijama, filmovima i serijama, sportskim događajima, televizijskim licima i poznatim radijskim glasovima koji su obilježili gotovo stoljetnu povijest javnoga medijskog servisa, a najuspješniji će imati prigodu osvojiti i vrijedne nagrade.Za ludi doček Nove godine najvažnije je dobro društvo. Uz domaćine kakvi su Ivan Vukušić i Duško Ćurlić gledateljima to jamčimo u novogodišnjemu izdanju popularne HRT-ove zabavno-glazbene emisije A strana koja je na rasporedu u 20.35.A voditelji će novu 2018. dočekati uz svoje dame Barbaru Kolar i Ivu Šulentić te drage goste: Danijelu Martinović, Terezu Kesoviju, Severinu, Gabi Novak, Dragu Diklića, Petra Grašu, Vatru, Borisa Novkovića, Soulfingerse, Nenu Belana i Fiumense!


A strana

Kao i na svakome novogodišnjem tulumu, uvijek se pojavi problem u vezi s tim tko je zadužen za odabir glazbe. Netko bi nešto sporo, netko dobre stare hitove, netko samo ljubavne, a netko bi samo plesao cijelu noć. Upravo zato A-strana nudi sve to. Nakon A strane, od 22.45 slijedi novogodišnja emisija Pljesak, molim.
Domaćin je toga spektakla u kojemu se bira pjesma s kojojom će gledatelji dočekati Novu godinu Miroslav Škoro, a u strogome, ali pravednome ocjenjivačkom sudu sjedit će Zlatan Zuhrić Zuhra kao Veljko-Antun Muller, bivši autor dokumentaraca o radnim akcijama, Enis Bešlagić kao prof. Harmo Nijaz, virtuoz na melodici i harmonici te Mila Elegović kao Matilda Zvrk, primabalerina u mirovini.


Miroslav Škoro

Nepoznati no ipak donekle talentirani kandidati su: Lana Jurčević, grupa Vigor, Jasmin Stavros, Pravila igre, klapa Intrade, Mate Bulić, Jole, Lidija Bačić, Tonči Huljić, Zorica Kondža, Mladen Grdović, Milo Hrnić... Riječ je o parodiji na emisije za otkrivanje talenata uz koju će gledatelji nasmijani, veseli i raspjevani uz Hrvatsku radioteleviziju ući u novu 2018. godinu. Urednica je Uršula Tolj.

U ponedjeljak s početkom u 11.15 izravno prenosimo tradicionalni Novogodišnji koncert iz Beča. Televizijski prijenos na Prvome programu komentira Ivana Kocelj, a prijenos na Trećemu programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 3) Jagoda Martinčević.


Drugi program Hrvatske televizije (HRT – HTV 2)

Na Silvestrovo u 17.45 najmlađe će razveseliti hrvatski film uz kojega su odrastale generacije – Vlak u snijegu. U 20.05 slijedi prvi iz superpopularne serije filmova o malome čarobnjaku – Harry Potter i kamen mudraca.U 22.40 gledatelje će zabaviti hit-komedija Seks i grad, nastala prema istoimenoj popularnoj televizijskoj seriji.


Seks i grad

U 1.05 slijedi Štemer 2, nastavak uspješne akcijske komedije, parodije na filmove o superherojima, a u 2.45 na rasporedu je film Nestali u 60 sekunda – suvremeni klasik akcijskoga žanra s Angelinom Jolie i Nicholasom Cageom u glavnim ulogama. Film odlikuju raskošna produkcija te uzbudljive scene potjera.U ponedjeljak s početkom u 21.15 donosimo snimku tradicionalnog novogodišnjeg koncerta Tamburaškoga orkestra Hrvatske radiotelevizije pod naslovom Valceri, polke i druge špelancije.

Treći program Hrvatske televizije (HRT – HTV 3)

Na Staru godinu i Novu godinu gledatelje očekuje glazbeni vestern Svi za El Dorado s Clintom Eastwodom u 14.55, Arthur s Dudleyjem Mooreom u 13.20 te sjajan koncert glazbenoga sastava Duran Duran u režiji velikoga Davida Lyncha u 21.35.

U Novu godinu gledatelji će ući s kultnim filmom Jima Jarmuscha Pod udarom zakona koji će biti prikazan u 23.30, a prvi put nakon više desetljeća bit će prikazan klasik Johna Carpentera Noć vještica s početkom u 1.15. Na Novu godinu Treći program Hrvatske televizije (HRT – HTV 3) prikazat će za mnoge najatraktivniji hrvatski film uopće – H-8. Navečer je na rasporedu originalno izdanje Dobroga posla u Italiji s Michaelom Caineom u glavnoj ulozi. Na blagdan Svetih triju kraljeva bit će prikazan neodoljiv Praznik u Rimu s Gregoryjem Peckom i Audrey Hepburn.


Praznik u Rimu

U iščekivanju Nove godine gledatelje očekuje izravni prijenos silverstarskoga koncerta Berlinske filharmonije u 17.25 te novogodišnji koncert klasične glazbe pod ravnanjem Herberta Von Karajana u 20.15.

Ali to nije sve! Gari Kasparov odigrat će tradicionalnu šahovsku simultanku u Zagrebu protiv poznatih osoba iz političkoga, sportskoga i kulturnoga života. Taj zanimljivi događaj u izravnome prijenosu na Trećemu programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 3) gledatelje očekuje u petak 29. prosinca u 18 sati.


Karajan - Novogodišnji koncert 1987, Bečka filharmonija pod ravnanjem Herberta Von Karajana


Četvrti program Hrvatske televizije (HRT – HTV 4)

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT – HTV 4) u svojim će informativnim emisijama prenositi ugođaj dočeka 2018. godine. Na Silvestrovo u 13.10 gledatelji će moći pogledati dokumentarni film Milenijski Šime.


Milenijski Šime

Među ostalim, u ponedjeljak u 9.05 na rasporedu je dokumentarni film Sad ili nikad koji prikazuje svojevrstan 'backstage' u boksu, ono što se događa unutra, u samim boksačima. Također, uradak prati predani rad dvojice hrvatskih boksača, Hrvoja Sepa i Filipa Hrgovića, s trenerom Leonardom Pijetrajem. U poslijepodnevnim satima slijedi dokumentarni film o Satiričkom kazalištu Kerempuh koji podsjeća na dio zanimljivog kazališnoga polustoljetnoga trajanja. Bilježeći dijelove teatarske svakodnevice i koristeći arhivske snimke Hrvatske Televizije i dokumentaciju Kerempuha, ostvarenje prati rad teatra od početaka do naših dana.

Sve programske sadržaje Hrvatske televizije (HRT – HTV) bit će moguće pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi, a podrobnije podatke o novogodišnjemu programu Hrvatske radiotelevizije možete doznati na mrežnim stranicama raspored.hrt.hr.